Notícies Fòrum


Maurici Lucena, President i Conseller Delegat d´AENA: ´´Multiplicarem per 10 l´espai ecològic afectat per l´ampliació de l´aeroport´´

08/06/2021


El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat avui una trobada virtual amb el Sr. Maurici Lucena, President i Conseller Delegat d'AENA, on més de 40 empreses de L'Hospitalet i Baix Llobregat han conegut de primera mà tots els detalls tècnics sobre el projecte dissenyat per AENA i han pogut resoldre els seus dubtes.

A la jornada, Lucena ha defensat el projecte d'ampliació de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat, pel qual es passaria dels 55 milions de passatgers anuals de capacitat als 70 milions, amb una mitjana de 90 operacions per hora ( actualment són 80). "Des de l'any 2010, el tràfic internacional a l'aeroport s’ha duplicat en 17,5 milions de persones", ha subratllat Lucena.

Segons Lucena, "l'ampliació de l'aeroport del Prat suposaria una inversió de més de 1.700 milions d'euros", i es preveu la creació de més de 83.000 llocs de feina directes i de 356.000 indirectes. Això suposaria un creixement del PIB a Catalunya del 6,8 al 8,9%. Per tant, al territori de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, que ara som el 13% del PIB català, passaríem a ser el 17% del total.

El projecte d'ampliació contempla la reconfiguració de la T1, la construcció d'un nou edifici satèl·lit, infraestructures de connexió entre terminals i un nou aparcament a la T1.

Pel que fa a la zona protegida que limita amb l'aeroport, que forma part de la Xarxa Natura 2000, Lucena ha especificat que "són 47 les hectàrees protegides, 27 de les quals són considerades d'alt nivell de protecció. Nosaltres multiplicaríem per 10 les àrees d'alt nivell de protecció i per 5 el conjunt global", ha afirmat.

"Mantenim el nostre compromís i objectiu de fer que l'aeroport sigui neutre en carboni l'any 2026", ha afegit el president d'AENA.

Per la part institucional, Nuria Marín, Alcaldessa de l'Hospitalet i Presidenta de la Diputació de Barcelona, ha agraït la participació de Maurici Lucena a l'eFòrum i ha destacat la importància de millorar la connectivitat de l'àrea metropolitana i consolidar el creixement del territori. "Només aconseguirem aquest salt amb diàleg amb les institucions i agents socials del territori", ha recordat.

El passat 1 de juny es va acordar la creació d'una taula de treball per al Desenvolupament Econòmic i Agroalimentari del Baix Llobregat en una reunió de pressa de contacte organitzada per l’Associació Empresarial del Baix Llobregat, AEBALL, en relació amb l’ampliació de l’Aeroport del Prat. En la trobada hi van participar l’Institut Agrícola i les Cooperatives de Viladecans i Gavà, en tant que entitats empresarials, i els ajuntaments de Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat, representants pels seus batlles, acompanyats dels respectius regidors de les àrees d’agricultura i medi natural.

El proper 15 de juny, el Fòrum Empresarial del Llobregat organitza un eFòrum, en el marc del Cicle de Trobades amb Alcaldes/ses del territori, amb Carles Ruiz, Alcalde de Viladecans. Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades del cicle eFòrum que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col·loqui amb reconegudes personalitats del món econòmic, empresarial i polític.
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450