Notícies Fòrum


José Manuel Casas, Director General de Telefónica Catalunya: ´´Ara és l´última oportunitat per a les PIMES que encara no s´han digitalitzat´´

28/05/2021


El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar aquest dijous 27 de maig una trobada virtual amb el Sr. José Manuel Casas, Director General de Telefònica a Catalunya.

A la jornada, Casas va destacar que ens trobem davant un moment clau per a la digitalització. "És l'última oportunitat per a les pimes i els autònoms que encara no s'hagin digitalitzat. Les que no abordin ja el procés de transformació digital no tenen cap futur".

Les empreses participants van demanar el desplegament de la connexió de fibra als polígons industrials i han mostrat interès en temes com la ciberseguretat, la domòtica, el teletreball i l'arribada dels Fons Europeus. Com a resposta, Casas ha afirmat que "dels Fons Europeus, el primer que vindrà són ajudes per a desplegar la fibra òptica i el 5G" i ha destacat els números que presenta Espanya quant al sector de telecomunicacions. "L'Espanya rural està avui més ben connectada que l'Europa urbana. Més del 70% de les empreses i llars del nostre país compten amb fibra òptica, més del 90% de la població té 4G i més del 80% té 5G. Aquesta quarta revolució industrial ens ha enxampat molt més preparats en infraestructures, però també és veritat que el 30% restant és un desafiament, per la qual cosa la nostra companyia s'ha compromès al fet que el 100% de la població espanyola tingui fibra òptica en 2025. Però no podem fer-ho sols", ha afirmat.

"Fins ara, de cada 100 euros que s'han invertit en xarxes, 94 euros els han posat les operadores privades i la resta, les administracions públiques. Cal entendre que a les zones que són deficitàries, cal arribar conjuntament i que aquest esforç beneficiarà no sols a l'Espanya buidada sinó, en general, a la reducció de la petjada de carboni, perquè s'ha demostrat que gràcies a les telecomunicacions s'eviten desplaçaments innecessaris", va subratllar Casas.

El Director General de Telefónica a Catalunya va assenyalar que la pandèmia ha realçat el paper de les operadores de telecomunicacions.

"Durant les setmanes de confinament, vam tenir increments de trànsit de dades del 50% i de veu del 70%, el teletreball i el joc en línia es van multiplicar per set i els vídeos en streaming, per sis. En conseqüència, han guanyat importància tant l'elecció del proveïdor de telecomunicacions com el pressupost que les famílies dediquen a ell".

Tot i això, va destacar que, durant l'any 2020, "es van multiplicar entre 5 i 10 vegades els ciberatacs, ja que la vulnerabilitat de les persones treballadores a casa seva és molt més gran. Millorar la seguretat en aquest àmbit és una prioritat", va defensar.

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades del cicle eFòrum que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col·loqui amb reconegudes personalitats del món econòmic, empresarial i polític.Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450