NotÝcies F˛rum


El F˛rum Empresarial del Llobregat innova per seguir impulsant el creixement econ˛mic de l┤Hospitalet i el Baix Llobregat

14/04/2021


El F˛rum Empresarial del Llobregat fa balanš de l'any 2020, marcat per la crisi de la COVID-19, amb la publicaciˇ de la Mem˛ria Anual d'Activitats. En el darrer any, l'associaciˇ s'ha reinventat per seguir impulsant el teixit productiu del territori i donar resposta a les seves necessitats.

A l'inici del 2020, El F˛rum va celebrar els seus habituals Desdejunis amb destacades personalitats del mˇn de l'economia, l'empresa i la polÝtica, a l'Hotel Porta Fira Santos. Al gener va participar Eva MartÝnez, alcaldessa de Vallirana i presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i, al febrer, Pau Guardans, president de Barcelona Global i ┌nico Hotels. TambÚ es va celebrar, al gener en colĚlaboraciˇ amb BCN Content Factory i el Cercle d'Infraestructures, la 18a Taula-Debat del Cicle d'Infraestructures "El port, infraestructura de sostenibilitat per a les ciutats".

Per˛ a partir del mes de marš, amb la declaraciˇ de l'estat d'alarma, aquestes reunions van realitzar-se en format virtual, sota el nom de "eF˛rum". En total, es van organitzar 14 actes - dels quals 11 es van fer de manera telemÓtica - amb la participaciˇ de mÚs de 600 persones.

Per primera vegada, i durant els mesos d'abril, maig i juny de 2020, es va organitzar un cicle de jornades virtuals amb alcaldes/sses del territori perquŔ poguessin explicar a les empreses les mesures i ajuts que estaven impulsant per a la reactivaciˇ econ˛mica i que, al mateix temps, va ser una plataforma on empresaris/Ŕs van poder traslladar les seves necessitats directament als diferents consistoris. A les sessions van participar Anna Martinez, alcaldessa de Santa Coloma de Cervellˇ; Nuria MarÝn, alcaldessa de L'Hospitalet i presidenta de la Diputaciˇ de Barcelona; LluÝs Mijoler, alcalde del Prat, Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, Pilar DÝaz, alcaldessa d'Esplugues, Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, Miguel Comino, alcalde Sant Vicenš dels Horts i Manuel Enric Llorca, alcalde Sant Andreu de la Barca.

TambÚ es van realitzar vÝdeo-entrevistes amb experts que havien participat anteriorment als Desdejunis del F˛rum Empresarial, per compartir les seves propostes i reflexions per superar la crisi de la COVID-19 i consolidar la recuperaciˇ econ˛mica. D'aquesta manera, es va comptar amb Guillem Lˇpez Casasnovas, economista expert; Carles Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona; Oriol Amat, economista expert; Candela Calle, directora general de l'ICO; Francisco Belil, president de la Fundaciˇ Princesa de Girona i vicepresident de la Fundaciˇ Bertelsmann; Alexandre Blasi, president de la M˙tua Intercomarcal, Joan Majˇ, enginyer i ex Ministre d'Ind˙stria i Jaume Armengou, secretari general d'IESE Business School.

A l'octubre es va realitzar l'eF˛rum amb D. JosÚ Miguel Guerrero, president de Confemetal i al mes de novembre es va tancar aquest cicle virtual amb la participaciˇ de RaŘl Blanco, secretari general d'Ind˙stria i Pime, un acte on va presentar, per primer cop a Catalunya, el Pla de Recuperaciˇ "Espa˝a Puede" i els Ajuts Europeus i que va comptar amb mÚs de 100 participants en lÝnia.

D'altra banda, als informes trimestrals que publica el F˛rum al llarg de l'any sobre la conjuntura socioecon˛mica a L'Hospitalet i el Baix Llobregat, van sumar-se de nous per analitzar l'impacte de la pandŔmia i les mesures de contenciˇ a les empreses i l'activitat econ˛mica del territori.

Des de la seva creaciˇ el 2008, el F˛rum s'ha consolidat com a punt de trobada de les persones empresÓries i directives del territori, amb la implicaciˇ i participaciˇ de diferents institucions i entitats, i s'ha establert com a referent per donar resposta a les seves inquietuds i presentar noves tendŔncies.

Promogut per AEBALL i UPMBALL, el F˛rum compta amb el suport de la Diputaciˇ de Barcelona, l'Ajuntament de L'Hospitalet, l'└rea de Desenvolupament Econ˛mic de l'└rea Metropolitana de Barcelona, Bankia, Factorenergia, ABC, BCN Content Factory i l'Hotel Porta Fira Santos, que Ús la seva seu.

Per les setmanes vinents estÓ prevista la participaciˇ al F˛rum Empresarial de Toni Mora, president del Consell de Teball, Econ˛mic i Social de Catalunya (CTESC) i JosÚ Manuel Casas, Director General de Telefˇnica a Catalunya.

Poden consultar la Mem˛ria 2020: Mem˛ria Anual d'Activitats del F˛rum Empresarial del Llobregat


Veure totes les NotÝcies F˛rum
Promou
Entitats colĚlaboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 LĺHospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450