Not韈ies F騬um


Francesc Torres, Rector de la UPC: 创Un pressupost de 300 milions 閟 un repte, en un moment en que les empreses necessiten enginyers qualificats创

09/03/2021


El F騬um Empresarial del Llobregat ha celebrat avui una trobada virtual amb el sr. Francesc Torres, Rector de la Universitat Polit鑓nica de Barcelona (UPC).

A la reuni, Torres ha explicat els diferents projectes que la UPC est portant a terme per impulsar la transfer鑞cia de coneixement de la universitat a l'empresa i per potenciar l'emprenedoria i el desenvolupament tecnol騡ic a Catalunya.

En aquest sentit, les empreses que han participat a l'eF騬um han demanat agilitzar aquesta transfer鑞cia de coneixements i tecnologia, especialment per a les pimes del territori, al mateix temps que han recordat les dificultats que moltes d'elles tenen per trobar el personal qualificat, especialment enginyers/es electr騨ics i d抋ltres especialitats.

En aquest sentit, Francesc Torres ha avan鏰t que la UPC est treballant en un projecte que consisteix en "poder doblar la capacitat de transfer鑞cia de coneixement cap a les pimes perqu puguin contractar serveis d抜nnovaci" i ha explicat diferents programes que la instituci est portant a terme.

"Des de la universitat impulsem els Hubs d'Innovaci, uns espais bilaterals de col穕aboraci amb empreses per la generaci d'innovaci oberta", ha detallat el Rector. "Tamb hem creat els Espais Empr鑞 als Campus UPC, amb m閟 de 75 projectes en actiu i aconseguint crear 5 noves empreses; i liderem l'Acceleradora EIT Urban Mobility (HUB Sud), amb la col穕aboraci de la UPF, CARNET, CTGAG i Barcelona Activa, per accelerar 10 start-ups".

"L'objectiu final d'aquestes iniciatives 閟 impulsar els ecosistemes d'innovaci perqu els estudiants siguin capa鏾s de crear empreses i emprendre", ha explicat.

Torres ha aprofitat la jornada per fer balan dels 50 anys des de la creaci de la UPC, destacant, entre altres xifres, les m閟 de 150.000 persones titulades des de l'any 1971 o que, en l'actualitat, al cap de tres anys de la graduaci, el 93% de les persones titulades es troben en situaci activa i el 62% tenen un contracte indefinit. Tamb ha posat en valor la tasca que fan tenint en compte els 300 milions d'euros de pressupost de la universitat.

Tot i aix, ha alertat dels problemes als quals s'enfronta la Universitat, especialment en l'鄊bit de la renovaci del seu professorat. "Si no aconseguim nous especialistes enginyers i cient韋ics, la UPC pot desapar鑙xer en 10 anys", ha afirmat.

Per la seva part, M. Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora General d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participaci de Francesc Torres, recordant "l'estreta col穕aboraci que l'entitat mant amb la Universitat". Tamb ha recordat els projectes que la patronal est desenvolupant actualment per recolzar el teixit productiu de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, "com el projecte tractor Transforma Ind鷖tria o la creaci de l'Agrupaci d'Empreses de Mobilitat El鑓trica (AEME), per impulsar aquest sector estrat鑗ic en el nostre territori".

Pr騲imament, el F騬um Empresarial del Llobregat informar de noves trobades del cicle eF騬um que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col穕oqui amb reconegudes personalitats del m髇 econ騧ic, empresarial i pol韙ic.
Veure totes les Not韈ies F騬um
Promou
Entitats col穕aboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L扝ospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450