Notícies Fòrum


M. Enric Llorca, Alcalde de Sant Andreu de la Barca: ´´L´Administració Local necessita més recursos i competències per combatre la crisi´´

11/06/2020


El Cicle de Trobades virtuals -eFòrum- amb Alcaldes/ses del Baix Llobregat ofereix a les empreses de cada municipi conèixer les mesures i línies que l’administració local estan posant en marxa per minimitzar l’impacte de la crisi de la COVID19 a l’activitat econòmica, i permet als responsables polítics conèixer de primera mà les necessitats de les empreses.

Ahir es va celebrar una sessió virtual amb Manuel Enric Llorca, Alcalde de Sant Andreu de la Barca, qui ha detallat els àmbits d'actuació del Pla de recuperació social i econòmica dissenyat per l'Ajuntament per fer front a la crisi de la COVID19. "Per una banda, aquest pla potencia els ajuts per millorar els serveis a les famílies en situacio més desfavorable; d'altra banda, es fa èmfasi en la recuperació econòmica, per aconseguir mantenir els llocs de treball i generar accions que permetin crear de nous, al mateix temps que s'ajuda a les pimes i comerços municipals en l'adopció de mesures de seguretat", ha detallat l'Alcalde.

Segons dades facilitades pel consistori, aproximadament al 63% de les empreses del municipi estan aplicant ERTOs, que afecten a prop de 4.400 treballadors, i l'atur es situa al voltant d'un 14% a causa de la pandèmia.

El tercer eix del pla de recuperació de Sant Andreu de la Barca es centra en el canvi tecnològic de l'administració, "per adaptar-se a la nova situació i seguir assessorant i donant suport a les empreses i la ciutadania", segons destaca Llorca. L'Alcalde ha aprofitat l'ocasió per reivindicar reformes que permetin utilitzar el romanent positiu del consistori per fer front a la crisi i ha demanat "més recursos i competències per a l'administració local per donar resposta a totes les necessitats dels nostres municipis".

A les setmanes vinents, el Cicle de Trobades amb Alcaldes/ses continuarà reunint els principals responsables polítics dels municipis del territori.
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitats col·laboradores
Entitat compromesa


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450