Notícies Fòrum


Núria Marín, Alcaldessa de L´Hospitalet i Presidenta de la Diputació de Barcelona: ´´Cal repensar on estem, cap on anem i tenir clar que no ens podem aturar´´

12/05/2020


El Cicle de Trobades virtuals -eFòrum- amb Alcaldes/ses del Baix Llobregat ofereix a les empreses de cada municipi conèixer les mesures i línies que l’administració local estan posant en marxa per minimitzar l’impacte de la crisi del COVID-19 a l’activitat econòmica, i permet als responsables polítics conèixer de primera mà les necessitats de les empreses.

Avui s'ha celebrat una trobada virtual amb Núria Marín, Alcaldessa de L'Hospitalet i Presidenta de la Diputació de Barcelona, on ha destacat els esforços que tant l'Ajuntament com AEBALL i els agents econòmics i socials de la ciutat estan realitzant per combatre el coronavirus i les seves conseqüències econòmiques, sanitàries i socials. En aquest sentit, l'Alcaldessa ha valorat la creació d'una taula econòmica-sanitària amb les empreses i autoritats del municipi per coordinar totes les accions i garantir la màxima seguretat.

Marín ha recordat les principals respostes del consistori a la crisi - com la creació d'un servei d'atenció gratuït a empreses i autònoms/es, congelació de taxes, etc. - i també el paper important que té la Diputació de Barcelona que ella presideix, que ha realitzat una compra centralitzada de material sanitari i ha liderat el repartiment d'aquest material a la província.

Segons dades oficials, L'Hospitalet concentra més del 2% dels ERTOs de Catalunya, que afecten a més de 15.000 persones treballadores. "Entre tots - administracions, agents socials, empreses- hem de sumar i treballar plegats. Només sortirem d’aquesta situació si anem tots a una", ha destacat l'Alcaldessa. També ha afirmat que el teletreball "ha vingut per quedar-se" i ha senyalat que la crisi actual comportarà molts canvis a tots els àmbits de la vida dels ciutadans, fins i tot un canvi de paradigma. "Cal repensar on estem, cap on anem i tenir clar que no ens podem aturar", ha subratllat, destacant també la feina que es realitza des de fa ja més de 15 anys, mitjançant el Pacte Local per l'Ocupació i desenvolupament econòmic de L'Hospitalet, del que AEBALL en forma part des dels seus inicis.

Aquesta setmana estan programats dos nous eFòrums amb els principals responsables polítics dels municipis del territori. Demà El dimecres 13 participarà Carles Ruiz, Alcalde de Viladecans, mentre que dijous 14 intervindrà Eduard Rivas, Alcalde d'Esparreguera. A la propera setmana també estan previstes trobades amb Lluís Mijoler, Alcalde del Prat (18 de maig), i Miguel Comino, Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (19 de maig).


Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Entitats col·laboradores
Entitat compromesaPatrocinadors Globals


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450