IniciFem LlobregatPromou. Aeball


Patrocinadors Globals


Notícies Fòrum

Augmenta la població ocupada en el territori de L’Hospitalet i el Baix Llobregat
06/07/2018

Segons l’Informe sobre Conjuntura Econòmica del 2n Trimestre 2018 recentment publicat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, la població ocupada augmenta a L’Hospitalet i el Baix Llobregat.

Tal com es mostra en les dades que apareixen a la imatge següent, la població ocupada ha augmentat un 5,18% al final del primer trimestre respecte als dotze mesos anteriors.

L’augment en xifres absolutes és de 19.974 persones ocupades més, amb grans variacions municipals. Sant Feliu de Llobregat, amb 4.845 ocupats més, i L’Hospitalet, amb 4.571, lideren els majors increments. En valors relatius, lideren els increments Sant Feliu de Llobregat (+43’5%), Castellví de Rosanes (+27’7%) i Cervelló (+10,8%) amb taxes de dos dígits. A l’altra banda de la taula tenim Esparraguera (-187 persones ocupades) i Gavà (amb -117 ocupats). Percentualment, lidera la regressió Sant Climent de Llobregat amb -3,89% la població ocupada al municipi.

La variació municipal de l’ocupació en els darrers mesos s’ha vist influenciada per una destrucció en el mes d’octubre (-0,6%), recuperació al novembre, un creixement mínim al desembre (+0,1%) i un creixement sostenible en el decurs d’aquest primer trimestre de l’any (+1,16%).

Aquesta variació positiva municipal tenim que relativitzar-la per l’augment de Sant Feliu, que només en el mes de setembre passat va augmentar la seva població ocupada en més de 4.470 persones, alterant-nos totes les estadístiques. El motiu s’explica pe l’assignació dels comptes de cotització del Departament d’Ensenyament a la capital de cadascuna de les comarques, quan abans estaven totes comptabilitzades al Barcelonès.

Poden consultar l'informe complet: INFORME SOBRE LA CONJUNTURA ECONÒMICA 2n TRIMESTRE 2018

<< Veure totes les Notícies Fòrum

Fòrum Empresarial del Llobregat, 2008 Nota legal | Política de cookies