Notícies Fòrum


Gavà és la ciutat metropolitana amb major oferta de desenvolupament econòmic sostenible

19/10/2017


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha estat aquest dijous la protagonista d’una nova conferència del FEM Llobregat, celebrada en el districte econòmic més important de la ciutat de L’Hospitalet. Sánchez ha presentat als empresaris i directius assistents els projectes i estratègies de promoció econòmica que estan situant a Gavà com la ciutat amb major potencial de desenvolupament i transformació de l’àrea metropolitana, a més, de la mà de la sostenibilitat com a denominador comú, una qüestió que plantegen, segons han demostrat, “no com a requisit per a les empreses, sinó com una oportunitat”.

L’èxit del pla establert es sustenta en tres coses fonamentals: “l’estabilitat, la seguretat i la confiança”, tant d’empresaris, com dels ciutadans, cosa que sembla impossible en un context polític i social complex com l’actual.

Economia sostenible
El full de ruta que ha marcat l’Ajuntament de Gavà està basat en la sostenibilitat, potencialitat, innovació i continuïtat. Conceptes que van lligats als objectius de, per una banda, caminar cap a una economia diversificada que passa per la innovació del sector serveis, sense oblidar la importància de la indústria, i, d’altra, la de fomentar el model d’economia circular, un model que busca relacionar les grans empreses per a que es puguin aprofitar els recursos, de manera que els residus d’unes puguin utilitzar-se com matèria primera d’altres.

Aquesta línia d’actuació es veu reflectida en els projectes, que a mode d’exemple, ha exposat Raquel Sánchez als assistents. Ha parlat de fins a sis àmbits de creixement dins del territori, entre els que destaca el Sector Roca, en ple procés de renovació amb la centenària companyia.

Aquest és un projecte que desenvolupen conjuntament Gavà i Viladecans amb l’empresa, on la superfície serà destinada a diferents usos (industrial, empresarial, residencial, comercial, etc.) amb un plantejament que donarà continuïtat urbana, però respectant el medi ambient i l’entorn paisatgístic, a més de millorar l’accessibilitat i crear un parc empresarial d’activitats vinculades al sector productiu de Roca.

Altre espai estrella és el del Pla de Ponent, un sector residencial on es té previst construir prop de cinc mil habitatges, dels quals una part estaria dirigida a l’accés a l’habitatge a preus assequibles, prioritzant la modalitat de lloguer. D’aquesta manera, Gavà contribueix a complir amb l’objectiu proposat pel Pla Territorial Sectorial d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya d’ampliar al 15% el parc de pisos de lloguer a preus assequibles en els propers 20 anys (en l’actualitat representen només l’1,5%).

També ha parlat del Joncs, un espai ambiental productiu que serà destinat a ús industrial, logístic i terciari amb la intenció de donar continuïtat a la franja de sòl d’activitat econòmica, però identificant els valors naturals i paisatgístics com a valors afegits.

L’àmbit del sector turístic estarà, per la seva part, representat en La Marinada, en el litoral gavanenc, a l’espai del qual es prioritzarà l’ús de l’habitatge i el residencial hoteler, completant el model d’economia diversificada.

Plans d’actuació
L’Ajuntament de Gavà es val de diferents línies d’actuació per aconseguir la consecució d’aquests projectes. Entre elles està el Pla d’Ocupació que destina 2,8 milions d’euros a promoure la creació de llocs de treball a Gavà, les subvencions destinades a millorar la competitivitat de les empreses, convenis de pràctiques per als estudiants en empreses del parc empresarial de Gavà o la celebració dels Premis Made in Gavà, que dóna reconeixement a les millors iniciatives que per la seva capacitat d’innovació, diversificació, etc., constitueixen un potencial dinamitzador de l’economia en el territori.

Però també estan la Mesa de Mobilitat, que persegueix vincular la mobilitat sostenible del parc empresarial amb la mobilitat urbana; la creació de l’oficina d’atenció exclusiva a les empreses; el projecte Ecoindustria, que té per objectiu transformar el model productiu lineal tradicional fomentant l’economia circular, entre d’altres. Com a resultat d’aquestes actuacions, més de 1.400 persones s’han beneficiat dels plans de Gavà Impulsa, per exemple.
Com ciutat amfitriona d’aquesta conferència, sent a més un referent pel seu important impuls econòmic i empresarial, l’alcaldessa de L’Hospitalet i número dos del PSC, Núria Marín, ha exposat la seva preocupació per les circumstàncies polítiques que està travessant el país i les greus repercussions econòmiques i socials que s’estan generant.

ÀLBUM FOTOGRÀFIC DEL DESDEJUNI

VÍDEO DE L'ACTE:


Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitats col·laboradores


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450