Notícies Fòrum


El Fòrum Empresarial del Llobregat i l’Idibell dediquen a l’esclerosi múltiple la seva 2a nit solidària amb la recerca biomèdica

14/11/2017


El Fòrum Empresarial i l’Idibell celebraran la 2a Nit Solidària amb la Recerca on tots el beneficis recaptats es destinaran al finançament d’un projecte contra l’Esclerosi Múltiple.


L’Hospitalet, 14 de novembre de 2017 - El proper 30 de novembre, l’Hotel Porta Fira acollirà la 2a Nit Solidària amb la Recerca, protagonitzada per un concert musical a càrrec de l’agrupació VAMP de Jazz Manouche, de l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts de L’Hospitalet. L’acte, que començarà a les set del vespre, reunirà les empreses de L'Hospitalet i el Baix Llobregat amb el doble objectiu de recaptar fons per impulsar un projecte d'investigació per l’Esclerosi Múltiple, i donar a conèixer la tasca que els científics de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) duen a terme a la ciutat. Durant la celebració, el Dr. Sergio Martínez Yélamos investigador de l’IDIBELL i Cap de Secció de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital Universitari de Bellvitge, pronunciarà una xerrada divulgativa sobre la malaltia i els avenços científics que han de permetre afrontar-la amb una major eficàcia. L’acte també comptarà amb les intervencions del Dr. Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, i del Sr. Manuel Rosillo, president del Fòrum Empresarial del Llobregat, i finalitzarà amb un còctel i copa de cava servit per a tots els assistents.

La Nit Solidària amb la Recerca està organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat i l’IDIBELL, amb la col·laboració de l'Associació Empresarial i la Unió Patronal Metal·lúrgica de L'Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL/UPMBALL), L’Escola de Música - Centre de les Arts (EMMCA), Smart Space, la Cambra de Comerç, l'Ajuntament de L’Hospitalet, FYR, les associacions GAEM, FEM i AELEM de lluita contra l’Esclerosi Múltiple i, entre d’altres, l’Hotel Porta Fira, seu del Fòrum. Enguany, la iniciativa solidària està patrocinada per les empreses Novartis i Sanofi.


L’Esclerosi Múltiple: una malaltia freqüent i sense una cura definitiva

L’esclerosi múltiple és la causa més freqüent de discapacitat neurològica de causa no traumàtica en adults joves. Afecta aproximadament 1 de cada 1000 persones, en particular les dones. És una malaltia crònica del sistema nerviós central en la qual les neurones perden la seva capacitat de transmissió degut a lesions desmielinitzants i neurodegeneratives. Aquestes lesions són les causants, entre d’altres, de la paràlisi, la fatiga i les alteracions de la vista. Actualment, l’esclerosi múltiple no té una cura definitiva, i no es coneixen amb precisió totes les causes que la produeixen. És per aquests motius que cal destinar esforços i recursos a mantenir i incentivar la recerca bàsica i aplicada en aquest camp de la medicina.


L’Agrupació VAMP: una de les millors formacions joves de jazz manouche d’Europa

El jazz manouche o gypsy jazz és un estil musical que barreja el jazz clàssic amb la vivacitat del swing. El seu gran promotor fou el guitarrista Django Reinhardt, un músic molt popular en el París dels anys 1930.

La ciutat de L’Hospitalet compta amb una exitosa formació de jazz manouche: l’agrupació VAMP, nascuda a l’Escola de Música - Centre de les Arts. Els integrants de VAMP són Camil Arcarazo i Claudi Lázaro a les guitarres, Jesús González al violí i David González al contrabaix, tots ells alumnes de l’EMMCA, que col·labora de forma desinteressada en la 2a Nit Solidària amb la Recerca.

Els joves músics de VAMP foren els guanyadors del Festival Django Reinhardt, la cita europea més important per als intèrprets d’aquest estil musical, que anualment se celebra a Liberchies, Bèlgica.


Més informació i reserves - Tel. 93 337 04 50 e-mail: forum@femllobregat.cat
Preu del ticket: 30€
Consulteu els packs de col·laboració especials per a empreses
Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitats col·laboradores


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450