Notícies Fòrum


L’ocupació canvia de tendència i retorna a xifres del 2016 a L’Hospitalet i el Baix Llobregat

17/10/2017


Tot i així, l’interanual diu que la població assalariada ha augmentat en 12.722 persones (un 4,1%), i els autònoms en 199 (un 0’32%), i hi ha 646 centres de treball més.

L’informe també destaca que el mercat immobiliari continua el seu creixement.


El darrer Informe de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat, que analitza el 3r trimestre del 2017, destaca com continua creixent el mercat immobiliari i analitza les dades d’ocupació, que retornen a xifres del 2016.

El mercat immobiliari continua el seu creixement

Durant el primer trimestre d’aquest any s’han venut 3.063 habitatges a L’Hospitalet i la comarca del Baix Llobregat. Aquesta xifra no s’aconseguia en un trimestre des de 2007.

Aquesta xifra encara té més importància si la comparem amb el volum d’operacions que es varen tancar el primer trimestre de 2013 (només 808). El mercat immobiliari ha continuat creixent en número d’operacions amb taxes interanuals de més del 20% en l’últim any.

Per poblacions, Pallejà (+225%) i Sant Esteve Sesrovires (+106%) lideren el creixement en termes percentuals respecte el mateix trimestre de l’any 2016. En termes absoluts, l’augment d’operacions a L’Hospitalet (+261) explica per si sola més de la meitat del creixement total. Per contra, onze municipis de la comarca han vist baixar les transaccions d’immobles, patint la major davallada Esplugues (-34%).

L’ocupació retorna a xifres de desembre de 2016

El passat mes de juny va disminuir l’ocupació en el nostre territori en 910 persones respecte al passat març. Els municipis amb millors dades en relació a l’augment d’ocupació varen ser Castelldefels i Begues, amb un creixement de la seva població amb feina del 5,31 i 4,34% respectivament, seguits de Collbató, El Papiol, Sant Climent de Llobregat i Esplugues de Llobregat (tots amb creixements superiors al 2%).

Per contra, Sant Just Desvern i Sant Andreu de la Barca van ser les poblacions on va disminuir la població amb feina de manera més acusada (amb caigudes superiors al 13% en el segon trimestre). En el decurs del semestre, la població ocupada va augmentar en gairebé mil persones. Com que aquestes xifres es refereixen a dades de finals de juny, esperem que les xifres que es publiquin de finals del tercer trimestre (encara no disponibles) baixin. Les sèries estadístiques històriques ens fan suposar que, amb la finalització de la temporada turística i les ocupacions de temporada, l’atur tornarà a créixer.

Mirant els indicadors de conjuntura econòmica interanuals que recull l’Informe del Fòrum Empresarial del Llobregat de forma periòdica, any rere any, veiem que les xifres milloren. En el darrer any, ha augmentat la població assalariada en 12.722 persones (un 4,1% superior a dotze mesos abans), i els autònoms en 199 (un 0’32% més). A més, el número d’empreses ha crescut en 646 centres de treball. Tot això ens fa ser optimistes de cara al futur.

Les dades avançades de juliol i agost confirmen el que tothom ja sap, que l’acabament de la temporada d’estiu provoca una forta destrucció de l’ocupació, tant d’autònoms com d’assalariats (sense mirar a quin règim de cotització concret).

Si es pren la mitjana de treballadors per centre de treball, és lleugerament inferior a 14 persones, amb molt poca variació en el temps.

Poden consultar l'informe complet:INFORME SOBRE LA CONJUNTURA ECONÓMICA 3r TRIMESTRE DE 2017


Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitats col·laboradores


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450