Notícies Fòrum


El mercat immobiliari continua el seu creixement a L’Hospitalet i el Baix Llobregat, arribant a xifres que no s’aconseguien des del 2007

21/07/2017


Segons el darrer Informe de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat, durant el primer trimestre d’aquest any s'han venut 2.615 habitatges a L'Hospitalet i la comarca del Baix Llobregat. Aquesta xifra no s'aconseguia en un primer trimestres des de 2007, just quan començava a esclatar la bombolla immobiliària, encara que els indicadors macroeconòmics encara no ho reflectien.

Aquesta xifra encara té més importància si la comparem amb el volum d’operacions que es varen tancar el primer trimestre de 2013 (només 808). Des d'aleshores, la xifra ha anat pujant en valors interanuals. Respecte a fa un any, la xifra és un 33'5 % superior a les 1.959 operacions fetes. Amb aquestes xifres, hom pensa que el pitjor de la crisi immobiliària ja ha passat, i que estem en el inici d'un altre cicle expansiu. El mercat immobiliari repunta sobretot per un mercat laboral en recuperació, un menor endeutament de les famílies i uns preus de l'habitatge ajustats desprès de deu anys de crisi (en el primer trimestre de 2017 han crescut al conjunt de Catalunya al voltant del 8,8% anual).

Com és habitual, el mercat immobiliari va per barris o per poblacions: a Sant Esteves Sesrovires s'ha més que triplicat el nombre d'operacions, o a Begues (que s'ha doblat). Per contra, a El Prat i a Cervelló ha disminuït (un 107% i un 6,7%, respectivament).

Més informació : INFORME SOBRE LA CONJUNTURA ECONÒMICA 1er SEMESTRE 2017Veure totes les Notícies Fòrum
Promou
Patrocinadors Globals
Entitats col·laboradores


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450