Activitats realitzadesEl Fòrum empresarial del Llobregat i l’IDIBELL van organitzar amb èxit la 2a Nit solidària amb la recerca biomédica

(FEm Fòrum)Enguany, els beneficis de la 2a Nit Solidària es van destinar a finançar un projecte contra l’Esclerosi Múltiple.

El passat 30 de novembre, la seu del Fòrum Empresarial del Llobregat, l’Hotel Porta Fira de l’Hospitalet, va acollir la 2a Nit Solidària amb la Recerca amb l'objectiu de recaptar fons per impulsar un projecte d'investigació per l’Esclerosi Múltiple, liderat pel Dr. Sergio Martínez Yélamos investigador de l’IDIBELL i Cap de Secció de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i així donar a conèixer també, la tasca que els científics de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) duen a terme a la ciutat.

En aquesta ocasió, tots els beneficis de la Nit Solidària es van destinar a finançar un projecte que treballa per aconseguir més avenços científics que permetin afrontar la malaltia amb una major eficàcia.

L’Esclerosi Múltiple: una malaltia freqüent i sense una cura definitiva

L’Esclerosi Múltiple és la causa més freqüent de discapacitat neurològica de causa no traumàtica en adults joves. Afecta aproximadament 1 de cada 1000 persones, en particular a les dones. És una malaltia crònica del sistema nerviós central en la qual les neurones perden la seva capacitat de transmissió degut a lesions desmielinitzants i neurodegeneratives. Aquestes lesions són les causants, entre d’altres, de la paràlisi, la fatiga i les alteracions de la vista. Actualment, l’Esclerosi Múltiple no té una cura definitiva, i no es coneixen amb precisió totes les causes que la produeixen.

Els assistents a la 2a Nit Solidària van poder participar i gaudir d’un concert en directe a càrrec de l’agrupació VAMP de Jazz Manouche, que van participar de forma desinteressada, així, com d’un còctel i networking a final de l’acte amb la presència de les empreses i personalitats més significatives del Baix Llobregat i L’Hospitalet.

Durant l’acte, van intervenir el Sr. Manuel Rosillo, president del Fòrum Empresarial del Llobregat, el Sr. Gabriel Capellá, Director de l’IDIBELL, el Dr. Sergio Martínez Yélamos, Investigador de l’IDIBELL i el Sr. Francesc Belver, 1r Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

En aquesta segona edició, l’acte ha rebut la col·laboració de l'Associació Empresarial i la Unió Patronal Metal·lúrgica de L'Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL/UPMBALL), l’Escola de Música - Centre de les Arts (EMMCA), Smart Space, AMITS, APEI, la Cambra de Comerç, l'Ajuntament de L’Hospitalet, FYR, les associacions GAEM, FEM i AELEM de lluita contra l’Esclerosi Múltiple i, entre d’altres, l’Hotel Porta Fira, seu del Fòrum.

També s’ha comptat amb el patrocini de NOVARTIS i SANOFI GENZYME i el suport d’empreses que han volgut fer una aportació especial al projecte, com CELLNEX, CENTRE D’ESTUDIS JOAN XXII i GRUPO SAVIA.

ÀLBUM FOTOGRÀFIC


VÍDEO DE L'ACTE:

TornarPromou
Patrocinadors Globals
Entitats col·laboradores


Av. Fabregada 93, 1r 3a esc. dreta
08901 L’Hospitalet del Llobregat

Tel. 933 370 450